A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! No 1. aprīļa atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi.

#JūrmalasGarša

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties kūrorta pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.

  

Restorāns "NOI Grill"

Uz Jomas ielas, pretī Hornas dārzam, atrodas mūsdienīgs Eiropas virtuves restorāns "NOI Grill". Restorāna viesi īpaši novērtē uz oglēm gatavotus ēdienus, kurus pēc īpašām receptēm gatavo viena no Latvijas pazīstamākā pavāra Jāņa Strautnieka komanda. Līgo vakaram restorāns "NOI Grill" piedāvā īpašu steika recepti. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "Zelta teļš"

Jūrmalas sirdī, uz Jomas ielas, ir atvēries jauns restorāns visai ģimenei - "Zelta teļš". Restorāns piedāvā plašu uz grila gatavotu ēdienu klāstu un vairāk nekā 100 alu šķirnes. Atpūtu restorānā var baudīt gan lielajā zālē, gan vienā no trīs namiņiem, kas vienlaicīgi var uzņemt līdz 15 cilvēkiem. Īsi pirms Līgo svētkiem restorāna šefpavāre Solvita Eberharde dalās ar gardu Jāņa siera recepti. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "Nojan Tapan"

Īsta armēņu ģimenes mājās atmosfēra valda restorānā "Nojan Tapan" (Noasa šķirsts). Restorāna īpašnieki ir viesmīlīga armēņu ģimene, kas jau 18 gadus saimnieko Asaru mājā un iemantojuši lielu  pastāvīgo klientu loku. "Nojan Tapan"  lepojas ar saviem pārtikas piegādātājiem, īpaši jēra gaļas saimniecību, kas ļauj Baltijas jūras krastā pagatavot autentiskus armēņu virtuves ēdienus. Līgo vakaram restorāns "Nojan Tapan" piedāvā jēra gaļas šašlika recepti armēņu gaumē. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "Zangezur"

Restorāns "Zangezur" jau sešus gadus atrodas uz galvenās Jūrmalas tūrisma ielas – Jomas ielas. Restorāna īpašnieks Meružans Hačatrjans piedāvā viesiem izcilus uz grila gatavotus gaļas ēdienus no augstākās kvalitātes produktiem un izmeklētām garšvielām tradicionālās armēņu garšās. Līgo vakaram "Zangezur" pavāri piedāvā vienkāršu, bet tajā pašā laikā īpašu garšvielu sajaukumu, kas izceļ gaļas dabīgu garšu un palīdz saglabāt tās sulīgumu. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "Kinza House"

"Kinza House" ir gruzīnu virtuves restorāns ar brīnišķīgu svētku un atpūtas atmosfēru. Gruzijā teļa gaļa tiek uzskatīta par delikatesi, un ēdieni no tās - par diētiskiem. Lai saglabātu teļa gaļas izsmalcināto garšu un īpašības, pavari tās gatavošanas procesam pieiet ar īpašu atbildību un rūpēm. Līgo svētkiem restorāna "Kinza House" šefpavāri piedāvā pēc senām gruzīnu tradīcijām veidotu teļa gaļas šašlika recepti. Teļa gaļu četras stundas notur īpaši pagatavotā eļļas, sāls un garšvielu marinādē, tad gatavo uz oglēm ar dārzeņiem un šampinjoniem. Lasīt recepti »
 

Līgo pasākumi Jūrmalā 2022:
 

19. jūnijā plkst. 19.00 pirmo reizi Dzintaru koncertzālē (Turaidas iela 1) būs skatāma visu laiku leģendārākā latviešu luga "Skroderdienas Silmačos", kas šogad piedzīvo 120. jubileju. Atzīstot, ka jau sen esam pelnījuši latvisku ielīgošanu vienā no Latvijas vizītkartēm - Dzintaru koncertzālē, režisors Imants Strads veido pavisam jaunu iestudējumu ar Latvijas lielāko teātru aktieru piedalīšanos, lai skatītājus priecētu ar neaizmirstamiem ielīgošanas svētkiem.

23. jūnijā no plkst. 21.00 Līgo svētki Mellužu estrādē (Mellužu prospekts 6). Apmeklētājus priecēs Ieva Sutugova, Mārtiņš Kanters, Rūta Dūduma-Ķirse, Dainis Skutelis un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, bet no plkst. 01.00 līdz 02.00 uzstāsies dīdžejs. Ieeja bez maksas.

23. jūnijā no plkst. 21.00 Līgo svinības Kauguru pludmalē (Kapteiņa Zolta ielas galā). Pludmalē uzstāsies Katrīna Dimanta un KD orķestris, Ģirts Alsters un Līgo nakts ansamblis, savukārt no plkst. 01.00 līdz 03.00 spēlēs dīdžejs Didzis. Pludmalē degs svētku ugunskurs. Ieeja bez maksas.

 

 

  

Restorāns "36. līnija"

Dubultu pludmales kāpās izvietojas viens no Jūrmalas populārākajiem restorāniem - "36. līnija". Šī ir ideāla viena, lai baudītu jūras ainavas un izsmalcinātu ēdienkarti, kurā apvienoti kvalitatīvi vietējie un ārvalstu sezonālie produkti. Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs Visitjurmala.lv lasītājiem piedāvā viegla pavasarīga ēdiena recepti, lai iepriecinātu ģimeni un draugus. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "il Sole"

Vienreizējā terase ar skaisto skatu uz jūru padara mājīgo itāļu restorānu "il Sole" par vietu nesteidzīgai maltītei īstā Itāļu atmosfērā jebkurā dienas laikā. Restorāna ēdieni ir pagatavoti autentiskā itāļu gaumē no augstākās kvalitātes produktiem, kas ļauj tā viesiem sajust īstu Romas vai Florences garu. Restorāna šefpavāre Olesja Kisļicka piedāvā pagatavot vieglu un diētisku ēdienu "Trusi Toskānas gaumē". Lasīt recepti »
 

  

Konditoreja "Madam Brioš"

Maiznīca "Madam Brioš" ar romantisku franču interjeru atrodas Mellužos, lutina viesus ar svaigiem un dabīgiem konditorejas izstrādājumiem, garšīgu kafiju un tradicionālo franču virtuvi. Lieldienām "Madam Brioš" piedāvā īpašu biezpiena desertu. Lasīt recepti »
 

  

Konditoreja "Bitīte"

Uz Jomas ielas atrodas viena no Jūrmalas populārākajam konditorejām – "Bitīte". Klienti ir iecienījuši šo vietu par mājīgu un ģimenēm draudzīgu atmosfēru, kā arī gardiem uz vietas gatavotiem konditorejas izstrādājumi. Konditorejas "​Bitīte" Lieldienu sieriņš ir jauka alternatīva tradicionālajai pashai. Turklāt sieriņu dekorēšana būs jauka izklaide visai ģimenei. Lasīt recepti »
 

  

Restorāns "Neptūns"

Restorāns "Neptūns" atrodas Jaunķemeros, Baltijas jūras līča kāpu zonā, un ir senākais Jūrmalas restorāns ar vairāk kā 50 gadu pieredzi. Restorāna īpašnieku galvenais princips ir saimniekot dabai draudzīgi, gatavot no sirds, maksimāli izmantot vietējos un sezonālos produktus. Lieldienām restorāns "Neptūns" piedāvā pildītaas olu pusītes. Lasīt recepti »