Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! No 1. februāra atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Olivjē ar tītara gaļu

Sastāvdaļas:
280 g tītara filejas vai šķiņķa,
80 g marinētu gurķu,
50 g vārītu kartupeļu,
80 g saldētu zaļo zirnīšu,
80 g vārītu burkānu,
2 olas,
sāls un pipari pēc garšas,
4 paipalu olas,
20 g gurķa,
30 g foreļu ikru,
200 g mērces no Bernuazette eļļas (pagatavošana tālāk) – 200 g sviesta, 1 olas dzeltenums, 7 g baltvīna etiķa, 10 g Dižonas sinepju, 125 g skābā krējuma, sāls un cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Novāra kartupeļus un burkānus, 12 minūtes vāra olas. Saldētos zirnīšus uz minūti ieber verdošā ūdenī, tad liek sietā. Cep tītara gaļu līdz gatavībai. Marinētos gurķus, olas, kartupeļus, burkānus un tītara gaļu sagriež kubiņos, pievieno sāli un piparus pēc garšas, mērci no Bernuazette eļļas un samaisa. Dekorē ar paipalu olām, svaigām gurķa šķēlītēm un foreļu ikriem. Dekorēšanai var izmantot arī čipsus, lai salātiem izveidotu kraukšķīgu tekstūru. Mērcei uz mazas uguns vāra sviestu, līdz tas iegūst karameļu nokrāsu. Izsijā caur sietu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Olas dzeltenumu, sinepes, etiķi, sāli un cukuru sakuļ ar mikseri un pielej klāt iepriekš sagatavotu sviestu. Pievieno skābo krējumu un vienmērīgi samaisa.

Restorāns Laivas, Jūrmala, Vienības prospektā 36.