Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Upeņu balzama siera kūka

 

 Sastāvdaļas:
100 g saldētu upeņu,
70 g cukura,
50 g Rīgas Melnā balzama Upeņu,

Pamatnei:
150 g cepumu Selga,
60 g sviesta,
20 g medus;
krēmam – 600 g krēmsiera Philadelphia bez piedevām,
2 olas,
1 olas dzeltenums,
60 g skābā krējuma,
45 g saldā krējuma,
130 g cukura,
2 tējkarotes šķīstošās kafijas (vislabāk Liepājas klasisko),
50 g upeņu sīrupa

Musam:
8 g želatīna,
30 g auksta ūdens,
50 g cukura,
3 olu dzeltenumi,
200 g klasiska krēmsiera,
300 g saldā krējuma,
100–120 g upeņu biezeņa,
20 g Rīgas Melnā balzama Upeņu,
svaigas ogas

Pagatavošana:

Upenes pārkaisa ar cukuru, pārlej ar balzamu, liek ledusskapī uz astoņām stundām. Atsevišķā trauciņā nolej 50 g sīrupa, pārējo samaļ viendabīgā masā. Kūkas formu (18 cm diametrā) izklāj ar cepampapīru. Samaļ Selgas cepumus, pievieno izkausētu sviestu un medu, samīca irdenu masu. Cep 180 °C aptuveni 10 minūtes.

Krēmam samaisa kafiju ar upeņu sīrupu, pievieno pārējās sastāvdaļas, sakuļ līdz viendabīgai masai. Ar siera krēmu pārlej kūkas pamatni, kamēr tā karsta, un liek atpakaļ krāsnī uz 35–40 minūtēm. Tad kūku ievieto ledusskapī vismaz uz trim stundām. Musam uzbriedina želatīnu, saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Katliņā liek ap ¼ krēmsiera un ¼ saldā krējuma. Maisot karsē, līdz siers izšķīdis, pievieno želatīnu, samaisa. Pievieno saputotus olu dzeltenumus, atlikušo krēmsieru un puto līdz viendabīgai masai. Iemaisa upeņu biezeni un balzamu. Atsevišķi saputo saldo krējumu un iecilā siera masā. Atdzisušo siera kūku ievieto 24 cm formas centrā. Pāri lej gatavo upeņu musu, izlīdzina, uz 2–4 stundām liek saldētavā, pēc tam ļauj lēni atkust ledusskapī. Dekorē ar svaigām ogām.

Hotel Jūrmala SPA, restorāns Jūrmala, Jūrmalā, Jomas ielā 47/49.