A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Līdz 30. septembrim atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi.

Jāņu siers - restorāns "Zelta teļš"

Jūrmalas sirdī, uz Jomas ielas, ir atvēries jauns restorāns visai ģimenei - "Zelta teļš". Restorāns piedāvā plašu uz grila gatavotu ēdienu klāstu un vairāk nekā 100 alu šķirnes. Atpūtu restorānā var baudīt gan lielajā zālē, gan vienā no trīs namiņiem, kas vienlaicīgi var uzņemt līdz 15 cilvēkiem. Īsi pirms Līgo svētkiem restorāna šefpavāre Solvita Eberharde dalās ar gardu Jāņa siera recepti.

SASTĀVDAĻAS:

10 l lauku piena
10 olas
1,6 kg vājpiena biezpiena
2 l rūgušpiena
200 g sviesta
2 citroni
1 tējkarote citronskābe
ķimenes, baziliks, dilles, sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Pienu karsē uz lēnas uguns, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu un citrona sulu. Lēni apmaisot, gaida, kad masa sarec. Galvenais – nepārkarsēt. 
Kad masa ir sarecējusi, to notecina sietā, kurā ieklāta mitra marle. Pēc tam liek atpakaļ katlā, pievieno sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes un baziliku. Turpina karsēt uz lēnas uguns, apmaisot ar koka karoti, līdz masa kļūst sierīga. Kad masa sarecējusi, to liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, liek zem sloga un atdzesē.
Gatavs siers ir kā pamatēdiens, ko var grilēt, cept un pasniegt kopā ar dažādām uzkodām. 
Līgo vakarā tā būs lieliska uzkoda.

Restorāns "Zelta teļš" atrodas uz Jomas ielas 55. Vairāk informācijas: www.facebook.com/zeltatels.lv 

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.