A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Līdz 30. septembrim atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi.

Klasiskais teļa gaļas šašliks gruzīnu gaumē - restorāns "Kinza House"

"Kinza House" ir gruzīnu virtuves restorāns ar brīnišķīgu svētku un atpūtas atmosfēru. Gruzijā teļa gaļa tiek uzskatīta par delikatesi, un ēdieni no tās - par diētiskiem. Lai saglabātu teļa gaļas izsmalcināto garšu un īpašības, pavari tās gatavošanas procesam pieiet ar īpašu atbildību un rūpēm. Līgo svētkiem restorāna "Kinza House" šefpavāri piedāvā pēc senām gruzīnu tradīcijām veidotu teļa gaļas šašlika recepti. Teļa gaļu četras stundas notur īpaši pagatavotā eļļas, sāls un garšvielu marinādē, tad gatavo uz oglēm ar dārzeņiem un šampinjoniem. 

SASTĀVDAĻAS:

4 porcijām:
1 kg teļa gaļas
500 g sarkanās paprikas
500 g zaļās paprikas
300 g šampinjonu
30 g sviesta
30 g olīveļļas
5 g asā sarkanā Čīles pipara
Svanetijas sāls pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Teļa gaļu sagriež vienādos gabaliņos, liek bļodā. Marinādes pagatavošana: katlā ielej olīveļļu, pievieno sviestu, sāli, sarkanos čili piparus, Svanetijas sāli un karsē uz mazas uguns, līdz sviests izkūst. Gaļu aplej ar gatavo marinādi un atstāj vēsā vietā uz četrām stundām. Marinēto gaļu no abām pusēm apcep uz grila līdz gatavībai (15 minūtes). Piparus sagriež 5 cm kvadrātos. Sēnes un saldo piparu kvadrātus uzvelk uz iesma un kopā ar gaļu apcep uz oglēm līdz gatavībai (20 minūtes). Gaļu pasniedz, dekorējot ar ceptu papriku un šampinjoniem. 

Padomi grilēšanai 
Attālumam starp režģi ar gaļu un oglēm jābūt vismaz 7-10 centimetriem. Ja degošām oglēm uzber 2-3 saujas akmens sāls, uguns mazāk uzliesmo un saglabājas vienmērīga temperatūra. Par labāko kurināmo ēdienu gatavošanai uz grila uzskata augļu koku malku: ābeles, bumbiera, vīnogu vai arī kadiķu sausos zarus. Ēdiena gatavošanai nedrīkst izmantot pīlādžu, papeles, apses un oleandru zarus, jo tie satur indīgas eļļas.

Restorāns "Kinza House", kur var izbaudīt īstus Gruzijas tradicionālus ēdienus un vīnus, atrodas Baznīcas ielā 2, Jūrmalā (Dubulti). Vairāk informācijas: www.kinzahouse.lv

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.