A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Līdz 30. septembrim atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi.

Lieldienu biezpiena sieriņi - konditoreja "Bitīte"

Uz Jomas ielas atrodas viena no Jūrmalas populārākajam konditorejām – "Bitīte". Klienti ir iecienījuši šo vietu par mājīgu un ģimenēm draudzīgu atmosfēru, kā arī gardiem uz vietas gatavotiem konditorejas izstrādājumi. Konditorejas "​Bitīte" Lieldienu sieriņš ir jauka alternatīva tradicionālajai pashai. Turklāt sieriņu dekorēšana būs jauka izklaide visai ģimenei.

SASTĀVDAĻAS:

750 g 9% biezpiena
120 g pūdercukura
105 g saldkrējuma sviesta

Dekorēšanai:
450 g baltās šokolādes
2-3 pilieni pārtikas krāsvielas (ja gribas glazūras dažādās krāsās)
Cukura pērlītes u.c.
Skaistāk sanāks, ja biezpiena sieriņus veidosiet si¬likona formās. Ērtākai glazēšanai iesakām sieriņus gatavot uz saldējuma kociņa.

PAGATAVOŠANA:

Ar mikseri saputo saldkrējuma sviestu. Biezpienu sasmalcina, lai izveidotos smalka masa (izberž caur sietiņu vai izmanto mikseri). Sviestam pievieno caur sietiņu izsijātu pūdercukuru, masu labi samaisa. Sviesta un pūdercukura masai pievieno biezpienu. Visu labi samaisa, liek silikona formiņās un ievieto saldētavā uz pāris stundām, lai sastingst. Gatavo masu ņem ārā no formiņām un dekorē.
Dekoram:
Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un aplej ar to (vai iemērc) sieriņus. Baltajai šokolādei var pievienot 2-3 pilienus pārtikas krāsvielas, lai iegūtu glazūras dažādās krāsās. Glazētos sieriņus dekorē ar cukura pērlītēm un citiem dekoriem.

Daudz un dažādus konditorijas istrādājumus var nogaršot kafejnīca "Bitīte": www.cafebitite.lv

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.