Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

2023. gada lielākie pasākumi Jūrmalā

Atpūtu Jūrmalas pludmalē vienmēr var apvienot ar jautrām un izklaidējošām kultūras un sporta aktivitātēm.

Šogad Jūrmalas pilsēta ir parūpējusies par pasākumiem bagātu sezonu visa gada garumā. Kaldinot atpūtas plānus, noteikti iesakām ielūkoties Jūrmalas pasākumu kalendārā!

27. MAIJS

KŪRORTA SVĒTKI

Jūrmalas Kūrorta svētki ir ļoti īpašs notikums, jo tie iezīmē vasaras sezonas sākumu Baltijas lielākajā kūrortpilsētā. Šajos svētkos Jūrmala un jūrmalnieki viesiem visas dienas garumā sagatavojuši labāko, ko kūrortpilsēta var piedāvāt. Daudzveidīgi koncerti, tirdziņi, plašs aktivitāšu un izklaides piedāvājums. Svētku noslēgumā – koncerts pludmalē. 

 2. JŪNIJĀ

TAUTAS DEJU FESTIVĀLS “LATVJU BĒRNI DANCI VEDA”

Tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” norisinās kopš 1990. gada, šogad tas notiks 24. reizi. Festivāls izaudzis par vērienīgu pasākumu, kas gandrīz katru gadu notiek kādā no Latvijas pilsētām, un tajā piedalās vairāki tūkstoši bērnu.​ Šogad tā ir Jūrmala.

 

3. JŪNIJS

DZINTARU KONCERTZĀLES VASARAS SEZONAS ATKLĀŠANA

Raimonds Pauls, klavieres, Lasse Lindgrens (Lasse Lindgren, Zviedrija), trompete, Aija Vītoliņa, balss, Daumants Kalniņš, balss, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Radio bigbends.

 

10. JŪNIJS

PASAULES KAUSA POSMS IELU VINGROŠANĀ

Majoru pludmalē notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Pasākums pulcēs labākos ielu vingrotājus no vairākām valstīm. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas dīdžeju uzstāšanos un citus priekšnesumus. 

15.–18. JŪNIJS

PASAULES TŪRES POSMS PLUDMALES VOLEJBOLĀ “CHALLENGE”

Majoru pludmales smiltīs norisināsies Starptautiskās volejbola federācijas pasaules tūres “Challenge” posms, kurā startēs gan pasaules, gan Latvijas labākie volejbolistu dueti vīriešu un sieviešu kategorijā.

Vairāk info: https://beachvolley.jurmala.lv/

 

17. JŪNIJS

JĀŅU IELĪGOŠANA

Jūrmalas brīvdabas muzeja pasākumā  “Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena!” varēs iepazīt saulgriežu tradīcijas, siet sieru, gatavot skābputru un sadziedāties. 

  23. JŪNIJS

LĪGO SVĒTKI

Jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt saulgriežu nakts burvību pie ugunskuriem ar lustīgu Jāņu nakts programmu Kauguru pludmalē un Mellužu estrādē.

 

25. JŪNIJS – 6.AUGUSTS

ĒRĢEĻU MŪZIKAS FESTIVĀLS “VOX ANGELICA”

Sestdienās, Dubultu Evanģēliski Luteriskā baznīca.

 

7. JŪLIJS–3. SEPTEMBRIS

BIENNĀLE “MARĪNA”

Šogad Jūrmalā norisināsies jau 4. starptautiskā jūras tematikai veltītā mākslas biennāle “Marīna”, kas pievēršas personīgajai mitoloģiskajai pieredzei saistībā ar jūru un tam, kā šī pieredze veidojusi ieradumus, rituālus, tradīcijas, un to atspoguļojumu mākslas darbos. Biennāles centrālais notikums – glezniecības konkursizstāde Jūrmalas muzejā. Vairāk info: https://www.facebook.com/MarinaBiennale/  

 6. JŪLIJS–27. JŪLIJS

ZIVJU KŪPINĀŠANA, DEGUSTĀCIJAS “CETURTDIENA–ZIVJU DIENA”

Jūrmalas Brīvdabas muzejā jūlijā, katru ceturtdienu norisināsies pasākumu cikls ”Ceturtdiena – zivju diena”. Pasākumā varēs vērot zivju kūpināšanas demonstrējumu, iesaistīties zivju sagatavošanas procesā un arī nobaudīt karsti kūpinātas zivis.

8. JŪLIJS

JŪRAS SVĒTKI

Jūrmala var lepoties ar kūrorta tradīcijām, bet vēl pirms tajā jau saimniekojuši zvejnieki – arī svētku svinēšanas šīs tradīcijas pilsētai nav svešas. Jūras svētku apmeklētājus  iepriecinās radošas, muzikālas aktivitātes un zaļumballe.

 14. JŪLIJS–10. SEPTEMBRIS

TĒLNIECĪBAS IZSTĀDE “MĀKSLAS LIEDAGS. JŪRAS ATMIŅAS”

 

15.–23. JŪLIJS

JŪRMALAS FESTIVĀLS

Ar desmit krāšņiem koncertiem no 15. līdz 23. jūlijam norisināsies devītais “Jūrmalas festivāls”, grandiozākais vasaras muzikālais notikums Dzintaru koncertzālē, pulcējot izcilus latviešu un ārzemju mūziķus. Koncertos uzstāsies pasaulslavenā vijolniece Baiba Skride, tenors Aleksandrs Antoņenko, čellists Metjū Bārlijs, klavieru virtuozi 3 Osokini, akordeoniste Ksenija Sidorova, Jūrmalas festivāla orķestris un citi. Festivāla īpašie viesi būs Brodvejas mūziklu zvaigznes no Londonas. Skanēs arī skaistākās operu ārijas, Zigmara Liepiņa operas ‘‘Parīzes dievmātes katedrāle’’ koncertuzvedums, koncerts “Dzimuši Latvijā” ar lielo un uzlecošo zvaigžņu piedalīšanos. Varāk info: https://dzintarukoncertzale.lv/ 

 16. JŪLIJS

SAULLĒKTA KONCERTS

 

22. JŪLIJS

ĶEMERU SVĒTKI

Svētkos atjaunotajā Ķemeru kūrorta parkā visas dienas garumā valdīs muzikālas noskaņas, būs izklaides pasākumi un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, darbosies amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš un kafejnīca. 

 

 22. JŪLIJS

AMERIKAS AUTO PARĀDE

 Pasākums, kura laikā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja nolūkoties iespaidīgākajā Amerikas automobiļu parādē Jūrmalas ielās no 36. Līnijas līdz pat Ķemeriem.

 14. un 28. JŪLIJS

VASARAS KONCERTI HORNA DĀRZĀ

Vasaras koncertos apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs gan vietējie, gan ārvalstu mākslinieki, kas atskaņos vasaras krāsām un noskaņai atbilstošu mūziku.

 26., 28.–30. JŪLIJS

STARPTAUTISKAIS MŪZIKAS FESTIVĀLS “LAIMA RENDEZVOUS JŪRMALA 2023 / PAR MIERU”

 

5. AUGUSTS

STARPTAUTISKAIS BALETA FESTIVĀLS “BALETA ZVAIGZNES JŪRMALĀ”

4., 11., 25. AUGUSTS

VASARAS KONCERTI HORNA DĀRZĀ 

10.–13. AUGUSTS

STARPTAUTISKAIS MŪZIKAS FESTIVĀLS “SUMMERTIME – AICINA INESE GALANTE”

 Dzintaru koncertzālē 

 ​18.–19. AUGUSTS

NAKTS EKSPEDĪCIJA ĢIMENĒM “NESTĀSTI PASACIŅAS”

Nakts piedzīvojums ģimenēm ar lieliem un maziem bērniem noslēpumiem bagātajā Dzintaru mežaparkā – iespēja piedzīvot pasakas un pārsteigumus.

19.AUGUSTS

STARPTAUTISKAIS ŪDENSMOTOCIKLU ČEMPIONĀTS–SEA–DOO JŪRMALAS KAUSS 2023

Pasākums noritēs lielupē, 36. līnijas galā. Programma.

20. AUGUSTS

JŪRMALAS KRĀSU SKRĒJIENS

Kauguros notiks jautrākais un krāsainākais skrējiens Jūrmalā. Piecu kilometru garas distances laikā ikviens varēs piedzīvot krāsu festivāla sajūtas. 

 

26. AUGUSTS

KAUGURU SVĒTKI

Rudens ieskaņas svētkos Kauguros varēs izbaudīt atraktīvus priekšnesumus, būs daudzveidīgas aktivitātes bērniem un jauniešiem. Svētku noslēgumā – koncerts.

29. AUGUSTS

GRUPAS “MENUETS” JUBILEJAS KONCERTS

Leģendārās latviešu rokgrupas menuets Jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē. Grupa vienmēr  izcēlusies ar to, ka izpilda galvenokārt Imanta Kalniņa dziesmas.

 

23.SEPTEMBRIS 

JŪRMALAS VELOMARATONS

Jūrmalas velomaratons tradicionāli ir viens no lielākajiem šosejas riteņbraukšanas pasākumiem Latvijā. Riteņbraucējiem un sportisko aktivitāšu cienītāji spraigā sacensībā piedalās trīs šosejas riteņbraukšanas distancēs. „Jūrmalas velomaratonā ir iespējams izvēlēties saviem spēkiem un vecuma grupai atbilstošāko distanci. Laipni gaidīti visi, kam patīk aktīvi pavadīt laiku ģimenes, draugus vai darba kolēģu lokā. Starts un finišs - Dzintaru prospektā blakus Dzintaru koncertzālei. 

Reģistrēties Jūrmalas velomaratonam var elektroniski mājas lapā www.baltijasmaratoni.lv līdz 21. septembrim (ieskaitot), kā arī sacensību dienā klātienē.  Iepriekšējā numuru izņemšana “Jūrmalas velomaratona” dalībniekiem būs modes un izklaides centrā “Rīga Plaza” 21 un 22. septembrī.

 

Pasākumu norises datumi un laiki var mainīties!